Jeg sidder her i min sofa med en lidt forbavsende følelse i kroppen, for jeg har netop lige lagt den sidste finpudsende hånd på den film, som skal fremvises og forhåbentlig tiljubles af mine medstuderende i morgen og pludseligt går det op for mig at det er den 2. Semesteropgave jeg har færdiggjort.
Det er lidt underligt, for jeg kan stadig erindre hvordan jeg for en måneds tid siden følte mig lettet og glad over at have sat det sidste punktum i min første opgave, der jo bestod af ca. ti maskinskrevne sider om billedromanen Kevins hus.
Men da jeg trykkede ”gem” for absolut sidste gang, i min gruppes fantastiske kortfilm, følte jeg mig faktisk lidt skuffet over at den var færdig, for ærligt talt har udarbejdelsen af denne film været det absolut sjoveste stykke skolearbejde jeg har lavet i mange år.
Det er første gang jeg nogensinde har været med til at lave en film og jeg må sige, at det er en arbejdsform der om noget tiltaler mig i modsætning til de efterhånden ekstremt velkendte, skriftlige fremstillinger, som undertegnede på trods af sit karrierevalg, altid har fundet ret kedsommelige.
jeg er da også tilhænger af at film og medier skal have en stor plads i danskundervisningen i folkeskolen, for vi kommer ikke uden om at disse elementer, stadig bliver en større og større del af vores hverdag og derfor skal eleverne også være i stand til at bruge og forstå disse ting.
Dengang jeg gik i folkeskole var film primært et underholdningsmoment og blev oftest brugt som redningsplanke for uengagerede lærervikarer, der ikke vidste hvordan de ellers skulle fylde tiden ud.
Sådan forholder det sig sikkert stadigvæk på mange skolen, men det må være på tide at tage filmen lidt mere seriøst i undervisningssammenhæng og rent faktisk udnytte dens store underholdningsværdi til noget nyttigt og dermed gøre det sjove lærerigt.
Hele forløbet med at lave film, er jo ideelt at bruge i skolen, fordi der er så utroligt mange elementer i filmfremstilling, at der vil være noget for en hver elev.
Nogle kan lave manuskripter, andre kan spille rollerne, de teknisk interesserede kan klippe filmen osv.
Dansk er jo heldigvis et bredt fag og det fag som eleverne har absolut flest timer i, så derfor må vi som dansklærere være de bedste til at finde på måder hvorpå vi kan fange alles interesse og få alle med.
Af: Jonas Brøndum
Af: Jonas Brøndum
Ingen kommentarer:
Send en kommentar